Alicias rapport från VM i Zangersheide

Blogg

Hej!

Idag tänkte jag Alicia ta över tangentbordet från mamma och skriva lite i bloggen. Som ni vet så har vi nu varit två tävlingsdagar på unghäst-VM i Belgien. Jag är så glad att jag får vara med om detta. Jag tycker att Jediella är världens bästa häst hur det än går.

Jag försöker lära mig så mycket som möjligt om alla förberedelser runt tävlingen. Victoria brukar fråga mig om jag vill följa med och gå banan med henne och det vill jag så klart jättegärna. Det är häftigt att gå runt inne på banan så nära de maffiga hindren samtidigt som en massa toppryttare stegar avstånd. Tiden är en riktig svårighet på de här banorna. Det gör att Victoria pratar mycket om att ha en aktiv galopp. Ibland väljer hon att gå runt ett hinder och galoppera på istället för att gå innanför och riskera en svår sväng.

I morse fick Victoria till en riktig kanonrunda med Jediellas syster Hello Kitty. Höjden var 1,40 och hästen hoppade så fint och Victoria red så bra. Hon var felfri och det räckte till en 39:e plats och placering. Antalet starter i klassen var ca 250.

Idag har vi njutit i solen. Jag åt pannkaka med nutella till frukost och en smaskig kycklingwrap till lunch. Det är roligt att vi är så många tillsammans här på tävlingsplatsen.

Både igår och idag har jag shoppat lite. Hästsaker är alltid kul att köpa. Igår blev det ett nytt tävlingsskärp och idag nya skydd och ett bett till en hemlig gäst som kommer presenteras så småningom i bloggen.

Ikväll är det fölauktion här i Zangersheide. Jag, mamma och pappa gick runt och tittade på alla fina föl. Det är inte omöjligt att något av de här fölen kommer vara med i världscupen i framtiden.

Ikväll har Jediella tävlat. Tyvärr var inte rundan den bästa hon gjort. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter! Men först ska vi ut och göra stan nu i kväll. Vi får se var vi hamnar! Imorgon går alla hästar consolation. Då kommer vi vara plats och hålla tummarna!

/Alicia