Det börjar dra ihop sig till ännu ett SM

Blogg

Det börjar dra ihop sig till ännu ett SM. I slutet av oktober går inomhus-SM i Södertälje för ponny och Children.

Det är faktiskt Alicias och B-ponnyn Amelias 6:e SM-äventyr tillsammans. De har varit med förr, men det är att ta i och kalla dem rutinerade i de här sammanhangen. Lite erfarenhet har de ändå samlat på sig och de vet att det är tuffa banor de kommer ställas inför den här SM-veckan. Helt nytt är det däremot att tävla i Södertälje. Här har vi aldrig varit tidigare och det ska bli roligt att komma till en ny tävlingsplats. Vår andra B- ponny som vi kallar Britney ska också följa med och gå en del kringklasser. Klasser upp till lätt A- nivå 90 cm.

Amelia och Britney

Det är alltid något speciellt med mästerskap. I år har dessutom inomhus-SM utökats och är lika stort som utomhus-SM. För vår familj innebär det att vi kommer packa lastbilen på måndagen för att på tisdag lasta hästarna och styra norrut. På onsdag förmiddag är Britneys första start och Amelia kommer gå en lätt A som uppvärmningsklass senare samma dag. Det blir en del packning eftersom SM pågår ända till söndag kväll. Mycket att fixa innan man är resklar och vi som har många hästar måste ordna och fixa för dem som inte ska med. Vår lastbil är ganska stor så Ellen Dahlberg kommer åka med oss då hon har både Childrenshäst och D- ponny kvalad till SM.

I den här trivs vi hela familjen. Hunden Zäta är med!

Vi ser verkligen fram emot ännu ett SM- äventyr på B-ponny. Vår dotter har dragit iväg en del på längden och det ställer till det lite i hoppningen. Hon är inte för stor och åldersmässigt har hon inte fyllt 12 än. Det gäller bara för Alicia att rida lite mer aggressivt och att Amelia riktigt stampar på i galoppen.

Amelia för ett år sedan i Jönköping

Jag frågar Alicia vad målsättningen är på inomhus-SM i år med Amelia.

Hon svarar att hon inte har så höga mål i år utan hon kommer rida runda efter runda och försöka gå felfritt.

Sista genrepet inför SM sker på Hösatorpet. Åsa Svensson känner ponny och ryttare utan och innan. Hennes hjälp är ovärderlig. Hon vet precis vad som krävs för att  hoppningen ska fungera på bästa sätt just nu när Alicia är lite längre. Den ridningen som fungerade för två år sedan fungerar inte riktigt idag. Det gäller att ha den där förmågan att läsa av och anpassa sig både som ryttare och tränare. Med Åsas hjälp den här dagen så galopperar Amelia med tryck genom svängarna och när Alicia styr mot trekombinationen så tar Amelia tag i hindret och de båda flyger över. Alicia styr mot en hög och bred oxer. Samma sak nu. Tryck genom svängen, lugn mot hindret och så är de över. Hur lätt som helst!

Åsa instruerar och hoppningen går så lätt

 

Nu kan vi inte göra mer, säger Åsa när Alicia bryter av och klappar om sin söta vita lilla ponny. Vi lämnar Hösatorpet med en skön känsla den här söndagseftermiddagen.

Hem igen för att klippa Amelia. Lite finputs tänkte jag men pälsen var mycket längre än man kunde tro. Ännu en helklippning den här hösten. Det känns skönt när pälsen är borta. Amelia blir fin och slipper bli så svettig.

Nästan som ett snöfall

Nästa dag får Amelia vila, massage och djupvågsbehandling. Det känns riktigt bra. Vickyshästmassage gör ett strålande jobb precis som vanligt. Amelia och Britney får också nya skor av Ulrika den här dagen.

Vicky går noggrant igenom Amelia

-Nu kan vi inte göra mer tänker vi!  Vi är förberedda och längtar till att komma in på banan och starta SM-2019 i Södertälje.

Tack för oss! Det kommer säkert mer ifrån oss under veckan.

Mer detaljer om SM får ni om ni följer vårt instagramkonto

jönberghorses