Ett efterlängtat ögonblick

Blogg

Sommaren kom tillbaka med besked. Högsommarvärme i slutet av augusti, underbart! Tänkte därför att det passar bra med ett somrigt blogginlägg. Det har varit en riktig hästsommar för Fam Jönberg. Här nedan ser ni hela familjen på långritt. En dröm som plötsligt en dag blev sann när flocken utökades med större hästar. 

En av sommarens många uteritter   Malin på Prillan, Casper på Cajsa, Alicia på Amelia och Tobias på Jediella                                                                                   Foto: Jeanette Elmelo

 

 

Alicia och numer även Casper älskar tävlingsmomentet med hästarna. Adrenalinpåslaget och den fantastiska känslan när man får till den där näst intill perfekta rundan slår nästan allt. Att träna och utvecklas tillsammans med hästarna gör den här sporten oslagbar för våra barn. Trots flera inbokade tävlingar den här sommaren så var det faktiskt en annan hästaktivitet som låg på den absoluta topplistan när det gäller sommarens händelser.

 

Undra om ni kan gissa vad det kan vara?

 

Redan när vi provred Amelia för sådär 2,5 år sedan så fick vi reda på att det finns något som Amelia verkligen gillar. När vi sedan köpte Britney fick vi reda på att den här ponnyn inte kan ha badkar i hagen. Det som händer då är att hon bokstavligen använder det som badkar och inte som vattenkar att dricka ur. Vi försökte ställa dit en  något större vattenbehållare och det stämde. Britney hoppade nästan i karet, plaskade och lekte på ponnyvis.

Nu kanske ni börjar gissa vad det är våra två B- ponnyer gillar?

Ja ni har nog gissat rätt.

-Vatten!

Alicias högsta önskan har varit att bada med sina ponnyer ända sedan vi köpte dem. Den här sommaren var det dags.

Vi fick tips om ett ställe som lämpade sig för hästbad. Lastade in Amelia och Britney i vår lilla blå lastbil och så bar det iväg. Det var en riktigt varm dag och vattentemperaturen i sjön var en bra bit över 20 grader.

På vägen till sjön förberedde jag barnen på att det inte alls är säkert att hästarna kommer våga gå i. Vi får vara nöjda om vi får i dem och kan gå lite i vattenkanten.

Väl framme tränsade vi och så upp med barnen på de något håriga hästryggarna. Spänning och förväntan låg i luften och så skrittade vi en liten bit ner mot sjön.

Ord är nästan överflödiga här för att beskriva vår badtur. Ni måste kolla på filmerna! Det var längesedan jag hörde barnen skratta så mycket. Ponnyerna plaskar och plaskar så vattnet stänker åt alla håll. Ja de verkligen älskar vår badtur.

 

Ponnyer och barn njuter

 

Britney bjuder på en gratis dusch!

Plötsligt försvinner benen på Britney när Casper sitter på och hon lägger sig ner i vattnet med Casper på ryggen. Han blir minst sagt överraskad medan Britney lägger sig ner i vattnet, njuter och helt glömmer sin lilla ryttare.

 

Oj! Vad händer nu?

Benen försvann!!!!

Amelia blir modigare och modigare ju längre hon är i. Alicia styr längre och längre ut. Plötsligt simmar Amelia och Alicia är så lycklig.

Förmodligen är det många av er som har badat med era ponnyer i sommar. Hoppas ni njöt i fulla drag! Och om det inte blev av den här sommaren så har ni något roligt att se fram emot.

Vi njuter av ponnytiden och vet samtidigt att den här tiden är begränsad. Allt har sin tid, så är det, men för oss är det ännnu B- ponnytid ett tag till.

Tack för er tid!

Om ni vill tittar ni in på instagram och följer vår vardag med hästarna. Där heter vi jönberghorses