Läs om våra mål 2020

Blogg

För ett tag sedan bad vi om lite tips på vad ni läsare skulle vilja att vi skrev om i bloggen. Vi är jätteglada för de förslag vi fick och tackar så hemskt mycket för dem. Vi har dem i åtanke hela tiden när vi skriver och ska försöka få med så mycket som möjligt av önskemålen. Flera av er har skrivit att ni vill läsa om tävling och träning så vi hoppas att vi uppfyllt det och mer kommer definitivt att komma. Idag tänkte vi skriva om en annan sak som vi fått som förslag.

Det ska handla om vad vi har för mål med våra ponnyer och hästar under 2020. Det är inte helt enkelt att sätt upp långsiktiga mål. Du vet inte riktigt hur hästarna svarar på den träning som du lägger upp. Ibland kan det kännas som att allt går på räls och andra gånger kan det kännas som att man tar kliv bakåt.

Att ha mål uppsatta är väldigt bra anser vi. Vill man komma framåt så måste man veta i vilken riktning man ska styra. Att däremot försöka nå sina mål till varje pris är aldrig bra. Den här sporten är annorlunda jämfört med sporter då man använder döda ting i sin träning. Inom ridsporten har vi ett djur att ta hand om. Ett djur att ta hänsyn till och ett djur som måste vara i fas för att prestera precis som ryttaren som sitter på. Vi kan styra mot våra mål, men vi kan omöjligt veta om vi kommer nå dem under utsatt tid eller om vi ens kommer nå hela vägen fram.

Vi har generellt ganska högt uppsatta mål i vår familj. Vi har ambitioner och är väldigt drivna i det vi ger oss in i. Det är däremot inte ett nederlag om vi väljer en annan väg till målet än den vi tänkt från början.

Den korta asfalterade vägen är rak, snabb, enkel och relativt smärtfri. Du tar dig framåt utan en massa hinder på vägen och du är kanske rent av framme före utsatt tid.

Ibland gör omständigheterna att man tvingas välja andra längre vägar. Du kanske måste ge dig ut i terrängen över stock och sten. Kanske går du till och med vilse ett par gånger och tvingas vända och gå tillbaka. Du provar dig fram och når kanske fram till målet även om resan varit tuff och inte alltid helt smärtfri.

Ibland är det skönt att ta den asfalterade vägen och komma i mål i god tid det ska jag inte sticka under stol med. Av erfarenhet så vet jag att man inte alltid kan välja vilken väg man ska ta. Ibland startar man på asfaltvägen och så tvingas man göra en avstickare som inte var planerad från början.

Att känna av när det är dags att lämna motorvägen är en konst. Frågan är om du kommer ha samma saker med dig i bagaget om du tagit den asfalterade vägen jämfört med den långa och snåriga? Har du fått med dig samma lärdomar på vägen, eller ser innehållet i ryggsäcken olika ut?

Vi vet inte helt säkert om alla hästar/ponnyer kommer stanna kvar i vår ägo 2020. I skrivande stund finns ingen plan på att sälja någon, men vi får se hur allt utvecklar sig under året. Alla hästar är det inte vi som rider och tävlar.

Mål 2020

*Amelia  B-ponny 2007

Alicia: Vara med och konkurrera på större tävlingar som SM och Baltic Cup

Casper: Starta lätt A, kvala till msv B

Alicia och Amelia

*Morrigan Brigantia RP 1213 H (Britney) B-ponny 2002

Alicia: Kvala till SM

Casper: Placeringar i lätt D och lätt C, bli säkrare på att svänga och rida snabbt

Casper och Britney

*Crusina Ann (Cajsa) C-ponny 2012

Alicia: Starta msv B

Alicia och Cajsa

*Yrriel (Prillan) C-ponny 2010

Alicia: Kvala till msv B, starta msv B

Alicia och Prillan

*Cincinnati T (Lilla C) Häst 2011

Alicia: Kvala till SM, placering i SM, placering i Baltic Cup

Alicia och Cincinnati Foto: Daniel Enestubbe

*Jediella Häst 2014

Ryttare Victoria Almgren: Kvala till Falsterbo, unghäst-VM 2020

Victoria och Jediella

*Kieffer DHH (Kia) Häst 2015

Ryttare Annie Svensson: Gå stabilt 120, kvala till Falsterbo och Elmia

Annie och Kia

*One Direction (Doris, Oda) Häst 2014 (äger 50 %)

Ryttare Victoria Almgren: Kvala till Falsterbo, unghäst- VM 2020

Oda

Vilken väg vi kommer ta för att nå våra mål kan vi inte svara på i dagsläget. Vi vet vart vi vill och vi ska försöka komma fram i tid. Om det inte gick så var det kanske för att vi tvingats ta den lite snårigare vägen den här gången. Då tänker vi att den resan kanske gjort att vi kan stanna på motorvägen lite längre en annan gång.

Tack för att du tog dig tid!

Följ gärna jönberghorses på instagram