Nordic- Baltic Championships 2019

Blogg

 

 

Snygg SMP-huva

 

Snyggt SMP-schabrak helgen till ära

 

En nästan 9 timmar lång resa väntade oss innan vi till slut skulle komma fram till danska Villhelmsborg utanför Århus. Med på resan hade vi Alma Blommesköld och hennes fina ponny Flying Dragon som också skulle delta i  tävlingarna nere i Danmark. Vi fick nöjet att ha henne hos oss första natten eftersom hennes mamma skulle avsluta sitt pågående ridläger där hemma. Två förväntansfulla tjejer med humöret på topp roade sig med att spela kort på resan. Även Casper deltog i kortspelandet.

Alma och Alicia spelar kort på väg till Danmark

 

Efter några timmar var det dags att pausa. Ponnyerna behövde dricka och vi lastade ut dem så de fick röra på sig och beta lite gräs.

Det blev lite uppståndelse när tjejerna lastade ut sina ponnyer och hamnade mitt bland ett gäng danska pensionärer som var på bussresa. De var väldigt intresserade och hade många frågor som vi svarade på så gott vi kunde på en blandning av engelska och svenska.

På en rastplats i Danmark

 

Glada ponnyer som fick smaska gräs en stund

 

Det blev sent innan vi var framme. Efter att vi fått våra boxar, lastat in stallskåp, hö och allt annat som skulle på plats så var det dags att hitta elplats till lastbilen. Det är alltid ett litet projekt och ju större tävling desto mindre uppstyrt. Den här gången gick det ganska smidigt. Vi hade lång kabel, rätt uttag som är speciellt för Danmark(man lär sig med tiden). När allt var klart satt det verkligen fint med farmor Marie Bohlins pannkakor som hon skickat med oss.  Tjejerna åt fort för att snabbt komma ut och promenera ponnyerna. När de var tillbaka var det kolmörkt ute. De sov gott den här natten.

 

Nästan hela Sverigegänget stod i samma stall. Det var en härlig stämning i stallet, fullt med svenska flaggor. Någon hade med sig blå/gul färg så det målades svenska flaggor i ansiktena innan start.

Tjejerna hejar på varandra och framför allt har de väldigt kul utanför tävlingsbanan.

 

Roligt att göra saker tillsammans

Att åka iväg på meeting är så mycket mer än bara tävlandet. När det är fint väder är det super. Sitta ute, grilla, umgås, träffa nya människor och dela samma intresse- hästar.

Ja ni som är i hästsvängen vet hur mycket det finns att diskutera inom ämnet häst.

Ni som inte är i hästsvängen tänker nog  typ tvärtom.

-Hur kan man diskutera häst så mycket och så länge?

 

Fortsätt gärna följa bloggen– Det kommer mer om Nordic- Baltic Championships 2019

En underbar kväll på meeting i Danmark