Riders Cup- Baltic Cup

Blogg

Dags för andra tävlingen för i år för oss och första Baltic Cup 2020. Efter en fantastisk start på tävlingsåret i Helsingborg var vi nu riktigt laddade när det gällde att åka på internationell tävling. Den här gången gick färden till Danmark. Platsen heter Herlufmagle och ligger ca 7 mil söder om Köpenhamn. En ganska behaglig resa på 4-5 timmar för vår del ifrån småländska Ingelstad.

Det är alltid mycket att göra dagarna innan ett meeting. Mycket ska packas, mycket ska fixas, saker ska tvättas och putsas, mat ska lagas, hästar ska klippas och så klart tränas. Vi har normalt sett en bra struktur och är väldigt planerade för att allt ska fungera. Den här veckan kan vi konstatera att en viss stress infann sig och ett tag tvivlade vi på om vi skulle hinna med allt innan avresan onsdag kväll.

Allt man skaffar sig ska skötas och under veckan blev det mycket körning av hästar utöver det vanliga. C-ponnyn Cajsa behövde nya skor liksom fuxen One Direction som nu vilat färdigt och ska sättas igång inför den kommande 6-års-säsongen. Många mils körning blev det för Tobias mellan Ingelstad- Växjö- Lammhult och Värnamo.

Ett roligt uppdrag har vi också fått äran att vara med om den här veckan. Vår familj har blivit fotade och filmade för ett känt klädmärke. Det här är något helt nytt för oss men väldigt väldigt roligt. Med stor entusiasm har det tagits en mängd bilder. Bilder som vi själva aldrig hade haft en tanke på att ta själva. Allt har skötts oerhört proffsigt så klart och vi har efter bästa förmåga försökt att följa de instruktioner vi fått. Roligt att se resultatet av detta senare!

Mor, dotter och hund fastnar på bild

Fotografen redo för att få den perfekta bilden

Riders cup

Till slut var vi ändå på plats i Herlufmagle. Klockan hade hunnit bli nästan 23 innan vi stallat in hästar, lastat in stallskåp och allt annat som behövs för att hästarna ska ha det bra.

Ut med spån så hästarna kan komma på plats

Dags att parkera lastbilen så att vi tvåfotingar också kan komma till ro och få lite sömn. Så här sent finns inte många på plats och vägen till elplatserna blockeras av en dansk bil. Ingen syns till i bilen och efter en stund inser vi att vi  får försöka hitta en annan plats där vi kan tilbringa natten och koppla upp oss på lite el. Vi hittar en fantastiskt bra plats med grönt fint gräs utanför istället för den lera som i stort sett omger hela området. Det är skönt med en mild vinter men väldigt väldigt lerigt.

Grönt gräs i januari

En avslappnad och härlig dag väntar oss när vi vaknar på torsdagsmorgonen. Tobias går upp och fodrar och vi andra har faktiskt sovmorgon. Det är lyx! Dags för beiktning av Lilla C och sedan är planen att alla hästar/ponnyer ska ridas. När detta är avklarat är det dags för gofrukost. Att klockan närmar sig 11.30 bryr vi oss inte om och att dottern fick en kexchoklad innan frukost mellan de tre hästar hon red var det ingen som såg och ingen som kommer att få veta. Vi som alltid brukar vara så noga med maten.

Tillslut närmar sig klockan 17.30 och det är dags att dra igång tävlandet. För första gången med stor häst siktar vi nu på att rida stora rundan internationellt. Utgångshöjden är 115 cm och Alicia har startnummer 6. Det innebär att vi inte hinner titta på någon utan vi går banan, hoppar fram och så är det dags för start. Alicia och jag går banan och Tobias går med Cincinnati som är minst sagt taggad. Alicia hoppar upp och rider och det känns något övertaggat. Alicia vill bromsa och jag ger henne rådet att rida på framåt i takt och att hålla henne rak. Alicia far lite hit och dit och jag fortsätter coacha. Jag vill att hon sänker handen, är stilla på ryggen och jobbar stenhårt med rakriktningen. Efter en stund ser vi resultat och hon hoppar och det börjar kännas bättre och bättre.

Ganska snart är det dags för Alicia att ta sig in på banan. Hon får ytterligare råd av oss. Ryttaren innan Alicia är felfri, musiken kör igång på hög volym och Cincinnati taggar till igen vilket inte alls är till hennes fördel. Alicia tar tag i situationen, får startsignal och rider med lugna men bestämda galoppsprång mot hinder ett. De flyger så lätt över och Alicia manövrerar en taggad Cincinnati så bra. Plötsligt är de framme vid sista hindret, de flyger över så fint och dessutom  är de snabba.

En nöjd tjej med sin fina häst

En lättnad över att Alicia tog kommandot  över den här ritten sprids i min kropp och en glädje över att hon gjorde det så bra. En stund senare kan vi konstatera att hon ska in på prisutdelning . Hon blir totalt trea och bästa svensk. Vilken kväll!

Tack alla ni som följer oss och läser vår blogg!

Mer om oss hittar ni på instagram. Vi är Jönberghorses!