Ridläger och Falsterbokval

Blogg

Sommarlov och ridläger för Alicia

Lång väntan men så slutade äntligen skolan, sommarlovet startade och det var dags för en av sommarens höjdpunkter- ridlägret hos Fam Arvidsson utanför Halmstad.

Att få möjlighet att åka iväg med två ponnyer, rida, lära sig nya saker, ta ansvar, träffa nya kompisar och framför allt ha riktigt roligt är säkert lite av en dröm för många hästälskare. Det var det för Alicia också, men när resan närmade sig så smög sig också en annan känsla på. Tvivlet över att klara att vara borta så länge hemifrån. 

 

 

Alicia tog mod till sig och åkte till lägret.  Första träningen med Prillan, den största ponny, gick väldigt bra. Alicia var nöjd eftersom den här ponnyn ibland är lite spänd på nya platser. På lägret fick barnen inte ha sina telefoner på dagtid. De samlas in för att återfås senare när det är dags för kvällsmat. Bra tyckte både barnen och föräldrarna. Det är så lätt att bli sittandes med sin telefon istället för att prata och umgås med varandra.

Kvällen kom och vi därhemma väntade på ett telefonsamtal från dottern. Timmarna gick och ingen ringde. Inte förrän 20.30 ringde till slut telefonen. Då var det inte Alicia som ringde utan kursledaren. Läs mer om Alicias egen berättelse om hur hon upplevde sitt ridläger i nästa bloggavsnitt!

 

”Kia” Kieffer DHH

Kia är ett fyraårigt sto som varit i vår ägo sedan september 2018. Vi ropade faktiskt in henne på auktionen i Elmia i Jönköping förra året. Mycket har hänt sedan dess. Då var hon inte ens inriden och nu i veckan har vi fått det otroligt roliga beskedet att hon har kvalat in till Falsterbo horseshow i sommar. Annie Svensson från Lammhult har utbildat henne och det är hon som ska rida i Falsterbo.

 

Hur kvalar en 4:a åring till Falsterbo?

Jag ska lite kort försöka förklara hur man kan komma till Falsterbo som 4-årig häst. Runt i landet finns det 5 kvaltävlingar i hoppning som man kan anmäla sig till. Höjden är 1 m.

Fyraåringar som kvalar till Falsterbo bedöms av ett domarpar som betygsätter hästens kapacitet, teknik och allmänna intryck, enligt ett särskilt protokoll som kommer från Falsterbo Horse Show. Det är de 30 bästa hästarna i Sverige som ställt upp i något kval, med tillräckligt bra poäng som blir kvalificerade.

 

Vilken typ av häst är Kia?

Kia är född i Holland och kom till Sverige som 3- åring. Kia är en häst som definitivt har ett väldigt gott självförtroende. Hon är en bestämd dam som man väljer sina strider med. Hon visar väldigt tydligt när hon inte riktigt är nöjd med de krav som ryttaren där uppe på ryggen ställer. Då kommer en och annan spark även om det blivit mindre av detta. Kia är en riktig tuffing som trivs i händelsernas centrum. Hon är modig och tvekar sällan inför nya utmaningar. Frågan är vilken superhjälte hon skulle vara om hon var en tecknad figur. Casper tror att hon skulle vara Wonder woman ”Mirakelkvinnan”