Vad har vi haft för oss?

Blogg

Tid har varit lite av en bristvara i vår familj senaste tiden och bloggandet har fått stå tillbaka. Vi har just nu 5 hästar/ponnyer i stallet i tävlingskondition som rids i stort sett dagligen. Alla hjälps åt för att hinna sköta om och träna alla hästar. Det fungerar bra men när jag åkte på en höstförkylning som ett tag vägrade ge upp greppet så blev det lite tuffare. Jag tvingades tillslut ta det lite lugnare och då innebar det fler hästar för barnen att rida på kvällarna.

Jag vet inte om vi egentligen har tagit något formellt beslut på vem som är chef över bloggandet i vår familj. Titeln för den ansvariga borde väl vara ”chefsbloggare”. Utan någon officiell handuppräckning och utan familjeråd så känns det som familjen är ganska nöjd med att jag tagit den här rollen och att det oftast är jag som sitter bakom tangentbordet. Jag är både Fru och Fröken så Chefsbloggare kan väl passa det med. En viktig roll som chef är att kunna delegera så nu ska vi tillsammans försöka blogga lite mer aktivt.

För oss innebär hösten förutom alla hästaktiviteter också en massa firande av födelsedagar. I samband med firande har vi en tradition att åka till sommarhuset på Öland och höststäda trädgården. Det planerades in även i år så hästarna fick en vilodag.

Traditionsenlig korvgrillning efter krattning och fix på Öland

Vad har då hänt på hästfronten?

SM har genomförts i Södertälje

Vad hände då och hur gick det? Vi hade en fantastisk SM- vecka. Amelia har känts fin. Alicia och Amelia började bra och avslutade bra, men det blev ingen placering den här gången. Britney glänste riktigt under SM:et vinst i lätt B och vinst i lätt A med hela 7 sekunder. En vecka med mycket tävling, men också tid för att träffa kompisar och ha kul.

Morrigan Brigantia ”Britney” levererar

Alma Blommesköld, Lisen Sandström och Alicia är glada över sin start på SM

Ebba Bladh och Alicia är klasskompisar och har kul tillsammans i Södertälje

Viggo Jarl och Casper hade kul i Södertälje

Samtidigt som SM pågick i Södertälje så genomfördes Jönköping Horseshow. Vår 5-åring Jediella hade kvalat in tillsammans med ryttaren Victoria Almgren. Så tråkigt tyckte vi att de väljer att lägga två så stora tävlingar samtidigt. Vi hade så gärna velat vara på plats och följa Jediella och Victoria. Istället satt vi nu i lastbilen och följde tävlingen på tv då equisport sände live. Jättenervöst såklart även om vi vet att Victoria är rutinerad och tar fram det bästa hon kan i hästarna. Första kvalet gick i 120 cm, andra i 125 cm och finalen i 125 cm.

Jediella hoppar fantastiskt den här helgen. Jag tror faktiskt att hon aldrig hoppat bättre. Hon har sådant stamp ifrån backen och det ser så lätt ut. Det går också riktigt bra den här helgen. Hon är felfri i både kval 1 och kval 2 och är vidare till final. I finalen är hon felfri och hon går till sin kanske första omhoppning på tid någonsin. En bom faller, men hon slutar på en fantastisk 5:e plats. Fantastiska häst! så glada vi är över att äga henne.

Victoria Almgren och Jediella Jönköping Horseshow

På vägen hem från Södertälje kör vi över Värnamo och hämtar hem Jediella som tävlat färdigt samtidigt som vi. Tanken är att Jediella ska stå hos oss och vi ska sköta hennes träning en tid.

Roligt att ha Jediella hemma. Efter Jönköping fick hon ett par lugna dagar. Vi har vi varvat uteritter med ridning på banan och lite dressyrträning. Hon är riktigt rolig att rida, men hon har blivit mycket piggare sedan i somras och hon har också visat att hon kan busa lite i skogen.

Med snygga benlindor så vips förvandlas Jediella till dressyrhäst

Lilla C och Alicia tränar för Jill

Dressyr tränar vi för Jill Brandt. Det är roligt och väldigt nyttigt. Alicia får ofta rida utan stigbyglar. Sitsen är viktig oavsett disciplin!

 

Firar Fars dag med en uteritt. Tobias får i present att prova Lilla C

Självklart har vi hunnit med mycket mer än det här. Vi har varit hos Victoria och hopptränat både Lilla C och Jediella. Casper har hopptränat Amelia för Katarina Torstensson. Vi har varit med när Annie hopptränat Kia (vår 4-åring) för Jörgen Larsson. Det har klippts hästar, tvättats svansar och en mängd tävlingsförberedelser har gjorts. Vi har också varit på fler tävlingar. Om dem får ni läsa en annan gång.

Tack för att ni läser vår blogg!

Vill ni så kan ni följa oss på instagram. Vi heter Jönberghorses.